Etsy on kädentaitajien aarreaitta

Perustietoa Etsystä

Jos Etsy on sinulle ennestään tuntematon kauppapaikka, lienee pieni esittely paikallaan. Kyseessä ei ole ainoastaan yksityisen yrittäjän sivusto, vaan tosiaankin kauppapaikka. Tämä tarkoittaa sitä, että oikeastaan kuka tahansa voi myydä alustalla. Se ei kuitenkaan ole mikä tahansa kirpputorisivusto, vaan Etsy on tarkoitettu käsityöläisten kauppapaikaksi. Siellä voivat myydä käsityöharrastajat, yritykset tai yrittäjät.

Kriteerinä on vain se, että tuotteet on tehty käsin. Etsy yhdistää käsityöläiset ja käsityötä arvostavat ihmiset saman katon alle. Se tarjoaa myyjille laajalti tunnetun, edullisen sähköisen myyntipaikan ja käsityönä tehtyjä laadukkaita tuotteita halajaville turvallisen paikan ostaa rakkaudella tehtyä käsityötä.

Etsy on perustettu jo vuonna 2005, ja se onkin onnistunut kasvamaan näiden vuosien aikana miljoonakauppapaikaksi ja vakiinnuttamaan asemansa käsityöläisten keskuudessa. Tästä kielivät äänekkäästi ne yli 40 miljoonaa tuotetta, jotka Etsyyn on listattu myytäväksi.

Miten Etsy toimii?

Etsy ei turhaan ole kaikkien aikojen suosikki käsityöläisten aarreaittana. Se näet pitää huolen siitä, että kaikki siellä myytävät tavarat ovat aitoa, hyvälaatuista käsityötä. Riitatilanteessa se auttaa ratkaisemaan kiistan molempien osapuolten mielipiteitä kuunnellen. Tämä tarkoittaa sitä, että Etsy ei ole sopiva paikka huijareille. Tämä varmistetaan esimerkiksi sillä, että ostajille annetaan mahdollisuus arvostella myyjät, jolta ovat tuotteita ostaneet. Tämä arvostelu puolestaan näkyy tuleville ostajille ja auttaa heitä päättämään, mistä he haluavat ostoksensa tehdä. Muutoin Etsy toimii paljon minkä tahansa verkkokaupan tavoin: näet tavaran, sen kuvat ja tiedot ja voit lisätä sen ostoskoriisi. Tämän jälkeen valitset haluamasi toimitustavan, vahvistat tilauksen ja maksat tuotteen. Sitten ei jääkään jäljelle enää muuta kuin sen odotus, että tilaamasi paketti kolahtaa postiluukusta alas.

Mitä kaikkea Etsystä voi ostaa?

Lyhyesti sanottuna, Etsystä voi ostaa mitä tahansa käsin tehtyä. Oli kyseessä sitten kustomoitu avaimenperä, timanttikoru tai vaikka vintage häämekko, Etsy ei petä asiakkaitaan koskaan. Voit olla varma, että sen kymmenien miljoonien tuotteiden valikoimasta löytyy jotakin sopivaa sinullekin. Lisäksi Etsy on mainio paikka etsiä lahjoja rakkaillesi vaikkapa jouluksi pukinkonttiin tai vaihtoehtoisesti vaikkapa ainutlaatuiseksi synttärilahjaksi.