Näin teet itse muotikorut myytäväksi

Nykyään kaupallistuneessa maailmassamme, jossa voimme vain marssia kauppaan ja ostaa edullisesti massatuotettuna lähes ihan mitä vaan, monelta ovat täysin unohtuneet vanhat maailman perusteet, eli itse omilla käsillä tekeminen. Oletko tullut ajatelleeksi, että hauskan harrastuksen lisäksi käsityönä tekeminen voi myös olla mukava lisätulon lähde? Kyllä, luit oikein!

Käsin tekeminen on hauskaa, mutta useinkaan aktiivisen harrastajan kaikki tekeleet eivät päädy omaan käyttöön vaan esimerkiksi itse tehdyt korut jäävät laatikkoon pölyttymään. Tällöin onkin parempi idea ja järkevämpi ratkaisu laittaa hyvä kiertämään ja myydä omat tekeleet eteenpäin. Näin saatat tienata mukavasti taskurahaa vaikkapa käsitöiden tekemiseen tarvittavien välineiden ostamiseen ja voit pikkuhiljaa kartuttaa kokelmaasi ostamassa aina vaan kehittyneempiä apuvälineitä harrastukseesi.

Mutta miten koruja sitten voi tehdä itse? Tässä artikkelissa kerromme askel askeleelta, miten teet itse upeat korvakorut.

Simppelit DIY Korvakorut OHJE

Tarvitset

  • Korvakorukoukkuja (2)
  • Korupiikkejä (2)
  • Haluamiasi helmiä tai rei’itettyjä korukiviä
  • Pihdit ja leikkurit tekemiseen

Kohta 1.

Luo haluamasi korudesign helmistä ja korukivistä korupiikeille. Voit tehdä useita erilaisia sommitelmia, ja valita niistä lopulta suosikkisi lopullisiin koruihin. Muista valita helmikorvakoruja varten tappikärkiset korupiikit, jos et halua omituisia rinkuloita korun alaosaan. Rinkulaiset mallit on tarkoitettu roikkuvien korvakorujen tekemiseen, jolloin rinkulaan kiinnitetään esimerkiksi riipus tai tasseli, tai vaikkapa nykyään suurta huutoa oleva minikokoinen makramee-tupsu.

Kohta 2.

Leikkaa helmien yli jäänyt korupiikin osa pihdeillä pois. Muista kuitenkin jättää noin sentin pituinen pala leikkaamatta, jotta voit kiertää sen myöhemmin rinkulaksi.

Kohta 3.

Aseta korupihdin helmien yli menevä sentin pätkä pyöreäkärkisille pihdeille ja taivuta piikki kertaalleen itsensä ympäri. Näin sen pitäisi luoda itsestään rinkula, jonka voit kiinnittää korvakorukoukkujen rinkulaan. Avaa koukkujen rinkulat hieman raolleen pihtien avulla ja pujota juuri luomasi korupiikin rinkula siitä läpi. Tämän jälkeen sulje koukkujen rinkulat huolella, ettei taidokas helmityösi pääse karkaamaan tai tippumaan matkasta.

Kohta 4.

Ota korut omaan käyttöön tai vaihtoehtoisesti listaa ne myytäväksi johonkin sosiaalisen median palveluun tai vaikkapa internetin suurimpaan käsitöiden kauppayhteisöön Etsyyn, josta olemme kertoneet tarkemmin toisessa tämän sivun artikkelissa.