Näin valitset oikeanmallisen mittatilauspuvun juuri sinun vartalollesi

Hääpuvun, kuten muidenkin vaatteiden, teettäminen käsityönä on ennen ollut se ainoa keino saada puku. Vaikka vaatteet voi nykyään ostaa tehdastekoisina suoraan liikkeestä aina hääpukuja myöten, on käsitekoinen mittatilauksena tehty hääpuku taas nostanut päätään hääpukutrendien keskuudessa.

Juuri itsellesi tehtävää pukua tilatessa on kuitenkin mietittävä tarkkaan, mitä juuri itse haluaa ja lisäksi sitä, mikä näyttää hyvältä juuri sinun päälläsi. Älä koskaan valitse mallia pelkästään langanlaihojen pitkien mallien päällä katsoen, sillä harvan vartalo todellisuudessa yltää noihin mittoihin, mikä puolestaan tarkoittaa sitä, että lopputulos voi olla päälläsi hyvinkin erilainen. Olemme tehneet alle lyhyen oppaan sopivista häämekoista vartalotyypeittäin.

1.Päärynävartalo on leveä lanteilta, kapea harteilta

Päärynävartalo kuuluu Suomen yleisimpiin vartalotyyppeihin. Päärynävartalon omistajien kannattaa valita päälleen joko muotojaan korostava merenneitomekko tai mikäli omat leveät lanteet kammoksuttavat, A-linjainen mekko on omiaan korjaamaan vartalon mallia, sillä se jättää lanteet peittoon kokonaan.

2. Klassinen tiimalasivartalo on kapea vyötäröltä ja leveä rintamuksesta ja lanteilta

Kadehdittu tiimalasivartalo on siitä onnekas, että sille sopii oikeastaan lähes mikä tahansa mekkomalli. Kannattaa välttää ainoastaan niitä malleja, joissa kiristys on lanteilla, sillä ne voivat saada kantajansa näyttämään todellista kookkaammalta.

3. Pylväsvartalo on tasapaksu koko pituudelta

Pylväsvartalolla ei ole huomattavissa määrin kapeampaa kohtaa, joten kannattaa välttää tyköistuvia mekkoja. Sen sijaan vyötärölle tai lantiolle loppuvat korsetit ja siitä alkavat prinsessaunelmat sopivat tälle vartalolle paremmin kuin hyvin.

4. Omenavartalo on pyöreä

Omenavartalon omistajan kannattaa välttää merenneitomallisia mekkoja ja suunnatta huomionsa mieluummin suoriin linjoihin tai esimerkiksi kevyisiin A-linjaisiin mekkoihin, jotka antavat vartalolle kauniin muodon.

BONUS: RASKAUSMAHA

Nykyään ei ole ollenkaan tavatonta mennä naimisiin vasta sen jälkeen, kun parille on syntynyt lapsia. Yhä useammat myös tekevät sen ratkaisun, että menevät naimisiin pullan ollessa vielä uunissa. Raskauden aikana naisen vartalo on kuitenkin muutoksessa, ja monikaan ei tunne itseään kovin itsevarmaksi uudessa kehossaan. Siksi paras valinta raskaana olevalle naiselle on kevyistä kankaista tehty mekko, jonka kiristyskohta on rintojen alla. Tällöin se istuu morsiamen päällä hyvin ja masu on mukavasti, kun kaunis kangas laskeutuu sen päältä sulavasti peittäen sen jopa kokonaan.